Ok, żeby usmażyć kawałek karkówki praktycznie nie potrzebujesz tłuszczu. Jeśłi smażysz, to na smalcu lub oleju kokosowym, przy któtszym smażeniu - masło klarowane, oliwa. No to nie jedz twarogu, po co się męczyc? To nie superfood. Spróbuj układac dietę z tego co lubisz. Skoro chcesz dodawc jajka do ryżu, to może trzeba zamienić śniadanie. P. S. [...]
[...] wygląda. Mogę prosić o przepis na te placuszki :) ? Jasne, akurat ja robiłem pod swoje makro :) Składniki: -mąka owsiana 100 g -jajo kurze 4 szt. -jogurt grecki 50 g -masło klarowane 30 g -jagody i maliny -proszek do pieczenia -WPC Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na pianę. Pozostałe składniki mieszamy razem z [...]
[...] kurczak). Dodaj jajka, ogranicz nabiał, którego masz ponad 600 g - z nabiału to mozarella, parmezan, twaróg jeśli już, to półtłusty. Avokado, ryby tłuste, olej kokosowy i masło klarowane jako żródła tłuszczy. Posiłki staraj się bilansowac, czyli w każdym b, ww, t. Po treningu normalny zbilansowany posiłek. Nawet o 22.00 ;-) Niejedzenie po [...]
[...] pić ale naturalne;-) -olej lniany możesz dodać do diety jeśli masz taką możliwość-jednak stosuje się go jedynie na zimno. Do krótkotrwałego smażenia(~10-15min) możesz użyć oliwy. Do dłuższego smażenia nadadzą się masło klarowane/smalec/olej kokosowy -jeśli sam soki wyciskasz to w porządku Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-06-21 22:37:12
[...] tłuszczach, gdyż stają się niezwykle toksyczne dla naszego organizmu. Do smażenia należy wybierać stabilnie termicznie tłuszcze takie jak w/w oliwa, olej kokosowy czy też masło klarowane. Niemniej, nie chodzi o to aby dostarczyć po prostu założoną podaż makroskładników, gdyż istotny jest przede wszystkim dobór produktów żywnościowych które [...]
[...] Wędzone ryby raczej raz w tygodniu, tutaj bardziej mowa o karkówce, schab, udka z kurczaka, polędwiczka wieprzowa, do tego łosoś, śledzie (nie w olejach itd), halibut. Do tego jakieś awokado (jeśli lubisz można z niego np mieszając z bananem i kakao zrobić nutellę ;-) ) orzechy, olej kokosowy, olej lniany, masło klarowane, jaja, podroby.
[...] łosoś, śledzie (nie w olejach itd), halibut. Do tego jakieś awokado (jeśli lubisz można z niego np mieszając z bananem i kakao zrobić nutellę ;-) ) orzechy, olej kokosowy, olej lniany, masło klarowane, jaja, podroby. A takie rzeczy jak orzechy itd. to wliczać? No bo wtedy będę musiał coś zmniejszyć by to dodać. I chyba ustale równe 3000 kcal.
Jak już chcesz smażyć na maśle to wybierz masło klarowane to w biedronce dostaniesz czy innym większym sklepie. Odżywkę białkową dałbym po treningu z owocem lecz widać nadal nie bierzesz do serca uwag wcześniej napisanych. Pozdrawiam
[...] kobiecego zdrowia szalenie ważne. Jeśli chodzi o tłuszcze, to jako ich źródła wybieraj tłuste ryby, tłuste mięso, jajka, orzechy (włoskie, laskowe, brazylijskie), awokado, masło klarowane. Masz w diecie bardzo dużo cukrów prostych. Owoce, miód, mąka pszenna. Lepiej zamienić te produkty na bardziej wartościowe źródła węglowodanów. Białka i [...]
Tadeusz też mówił, że na oliwie można smażyć krótkotrwale, mnie osobiście mało co smakuje podsmażone na oliwie (tutaj też kwestia samej oliwy, jej jakości i jej smaku. Jak smażę to właśnie olej kokosowy, albo masło klarowane, ich posmak nie zmienia smaku potrawy.
[...] choroby. Białko też kiepskiej jakości, szynki są przetworzone, lepiej upiec pierś z indyka / kurczaka. Do tego ryby, owoce morza. Tłuszcze to olej lniany, z pestek winogron, masło klarowane dobre do smażenia, orzechy, nasiona tłuste ryby, mięsa. Węglowodany to kasze./ryże/ owoce. Dieta nie polega na ograniczeniu kalorii do minimum, bo to co [...]
[...] jeżeli chodzi o mięso to wiadomo jaką ilość kupujesz, więc mając np. opakowanie 500g indyka i są w nim 4 filety, to możesz oszacować ile ma jeden. Smażenie na oliwie z oliwek? Oliwa z oliwek to na zimno do sałatek, do smażenia pomyśl nad czymś innym, np. masło klarowane, olej kokosowy. Zmieniony przez - closetmonster w dniu 2015-04-11 20:20:02
No to jaki problem wywalić olej słonecznikowy, ktory po prostu jest niezdrowy. Żonie też szkodzi. Do smażenia masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Nie rozumiem problemu, można zrobic zdrowy domowy obiad. Gulasz z wołowiny, czy wieprzowiny, o ile nie jest dramatycznie tłusta, pieczone, grillowane mięsa, smażone bez panierki, czy nawet [...]
Olej z pestek winogron zastąp jednym z zalecanych źródeł tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane.
Analizowałam zrzut. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy, oliwa. Bardziej tłuste mięso? Udka, wieprzowina, podroby, wołowina. To jest mit że białka na masie trzeba dużo. 1,5-2 g na kg masy ciała wystarczy, większe ilości mogą spowalniać budowanie masy